over Harmen

Harmen

 

 

 

 

 

Harmen van Dijk: Founder

Ik geloof dat we in het leven ontelbare mogelijkheden krijgen om te groeien en ons levensdoel te realiseren. Ik geloof dat alles mogelijk is en iedereen alles wat hij of zij echt wil ook kan hebben en je alle barrières in jezelf kunt slechten. Ik geloof dat als je je ogen opent, je naar jezelf luistert en jezelf toestaat te ervaren wat je diep van binnen beweegt, je in staat bent bergen te verzetten en je dromen waar te maken. Ik geloof dat jouw toekomst al is begonnen en dat jouw volgende stap helder is. Waarom? Omdat ik het zelf heb ervaren. En ik vele anderen mensen ken die hetzelfde doen en daarmee vele anderen inspireren.

‘Als ik mijn droom kan waarmaken, kan jij het ook!’  

Van jongs af aan was het mijn droom om ooit samen met mijn gezin in het buitenland te wonen en werken en daar mensen, bedrijven en landen met verschillende culturen met elkaar te verbinden. Ik werd diplomaat en werkte 13 jaar achtereenvolgens in Den Haag, La Paz en Berlijn.

In 2013 besefte ik dat ik mijn droom voldoende had geleefd en het tijd was voor een volgende stap en nieuwe droom. Ik wilde meer tijd en aandacht kunnen besteden aan mijn gezin en opgroeiende dochters, ondernemer worden, mijn creativiteit aanboren en me gaan richten op persoonlijk leiderschap en empowerment. Ik nam een ‘sabbatical year’, zei mijn baan op, volgde een intensieve coachingsopleiding, richtte Dreamtree Coaching op en begon een nieuw avontuur in eigen land. Inmiddels heb ik vele mensen individueel begeleid, ben ik met teams de bergen ingetrokken en train ik nieuwe coaches in opleiding.

De natuur is mijn passie. Buiten ben ik in mijn element. Ik houd van groots en meeslepend tot klein en subtiel. Van de ruige bergen in Albanië tot de woeste, weidse oceaan rondom Vancouver Island. Van de Sonse heide tot de Hollandse duinen. Mijn lichaam geniet van de fysieke inspanning, mijn hart licht op bij het zien van een buizerd of herten en mijn geest is zich bewust van de eeuwige cyclus van groei en herboren worden. Ik geniet er intens van met (een groep) mensen de natuur in te trekken voor een Dreamtrail, natuurcoaching of een off site teambuilding. Het proces zijn werk laten doen en te vertrouwen op een doorbraak, is de meest uitdagende stap die ik tot nu toe heb gezet.

Elke dag werk ik aan mezelf. Ik probeer me dagelijks bewust te zijn van alle cadeautjes en lessen op mijn pad en een volgende stap te zetten, dichter bij mezelf, dichter bij m’n dromen. Dat gun ik jou ook!

‘Het is mijn doel om mensen in contact te brengen met hun innerlijke kompas en te helpen hun dromen waar te maken.’

Dat doe ik door aandachtig en met respect te luisteren, scherpe vragen te stellen en je te helpen inzien dat je de kracht daartoe hebt. Het geeft me enorm veel energie om personen en teams te zien slagen in het bereiken van hun missie, droom of doel.

Als coach werk ik met name met executives en professionals die persoonlijk leiderschap willen ontwikkelen en tonen in een hectische omgeving of turbulente periode. Daarnaast deel ik mijn kennis en ervaring als diplomaat en mens met iedereen die dat kan en wil gebruiken.

Anderen over Harmen:

‘Harmen is warm, wekt vertrouwen, biedt veiligheid, is er 100% voor jou, durft gevoel te volgen en difficult questions te stellen – top!’ Eugene Scholten, CEO Kennemervis Groep

Als coach, trainer en facilitator ben ik opgeleid door het MMS Institute in Amsterdam en gecertificeerd door de International Coaching Federatie (ICF). Ik ben tevens gecertificeerd Human Potential Assessment Coach.

 

 

 

 

 

 

Reacties zijn gesloten.