Inspiratie

In september 2014 startte ik met mijn coach opleiding bij het MMS Institute van Dr. Cherie Carter-Scott Ph.D. Lang gezocht had ik niet. Twee kennissen vertelden me onafhankelijk van elkaar dat ze daar hun coach opleiding hadden gevolgd – genoeg voor mij om m’n gevoel te volgen en in het diepe te springen. De transformerende weg die ik tijdens de Coach Training en daaropvolgende Masterclass heb afgelegd, heeft de fundamenten voor Dreamtree Coaching gelegd. Meer dan ooit wil ik anderen inspireren hun eigen weg te volgen en hun dromen waar te maken.

Transformatie en persoonlijke ontwikkeling verlopen volgens Dr. Cherie via de volgende etappes:

  • ik weet niet wat ik wil en ik kan het niet zijn, doen of hebben  (disconnection from self)
  • ik weet wat ik wil, maar ik kan het niet zijn, doen of hebben (desire and defeat)
  • ik weet wat ik wil en ik kan iets daarvan hebben [maar niet alles] (limits to deserving)
  • ik weet wat ik wil en ik kan het allemaal hebben (connection and abundance)
  • ik heb wat ik wil (union and manifestation)

Als coach help ik je door dit groeiproces. De belangrijkste principes die ik hanteer zijn de door Dr. Cherie Carter-Scott Ph.D en het MMS Institute ontwikkelde uitgangspunten voor Transformational Life Coaching. Dr. Cherie Carter-Scott heeft onder andere geschreven over ‘Negaholics’, maar ook de ‘Als het leven een spel is, dan zijn dit de regels’. Zie verder www.themms.com

life_rules_dutch_largenegaholics_large

Ook wijs ik klanten op de Myers Briggs Type Indicator (MBTI – www.mbti.org) waarin de door de befaamde Zwitserse psychiater Carl Jung geïdentificeerde persoonlijkheidstypes begrijpelijk zijn uitgewerkt. Hetzelfde geldt voor het DISC – model (Dominantie, Invloed, Stabiel en Consciëntieus) van Dr William Marston. Beide modellen kunnen zeker helpen bij het vergaren van meer inzicht in je natuurlijke handelen, maar stippelen geen weg uit voor verandering van patronen. Voor een gratis DISC-test, zie https://www.123test.nl/disc-test/.

Een meer geavanceerd instrument om je drijfveren en gedrag in een (complexe) omgeving bloot te leggen is RealDrives. Als je interesse hebt in deze test leg ik graag contact voor je met collega coach en RealDrives trainer Marijke Reiring die de test ook bij mij heeft afgenomen.

Andere boeken of methodieken die ik kan aanbevelen voor diegenen die ook buiten de coachingssessies verder aan de slag willen zijn:

  • De Passiewijzer van Nel Griffioen, www.passiewijzer.nl, passiewijzervoor het vinden en leven van je passie.

 

 

 

 

Reacties zijn gesloten.